Πρόσφατα videos

περισσότερα videos ...

 

Αρχή σελίδας

 


"με την ευαισθησία και τη μουσικότητά της, η Aλεξάνδρα Xριστοδήμου έχει κερδίσει μια ξεχωριστή θέση ανάμεσα στους νέους Έλληνες κιθαρίστες."

Λίζα Zώη

 

"... ο Γιάννης Πετρίδης πάντα είχε μια εξαιρετική μουσική αντίληψη, δεξιοτεχνία και ρυθμική αίσθηση ... Συνδυάζοντας τις μουσικές του αρετές με αυτές της Aλεξάνδρας έχουμε ένα από τα καλύτερα σύγχρονα κιθαριστικά ντουέτα ..."

"η συναυλία για δυο κιθάρες της Αλεξάνδρας και του Γιάννη ξεπέρασε κάθε προσδοκία και πρέπει χωρίς αμφιβολία να ικανοποίησε μουσικά ακόμα και τον πιο απαιτητικό ακροατή. Ένα άψογο σε εκτέλεση πρόγραμμα ... Ακούγοντας τις δυο κιθάρες σαν μια και απολαμβάνοντας ένα άρτιο ‘ανσάμπλ’ ακόμα και στις πιο δύσκολες φράσεις, είχες διαρκώς την αίσθηση μιας υψηλών προδιαγραφών μουσικής πανδαισίας ... η υψηλή τεχνική και εκφραστική ικανότητα, η ομοιογένεια του ήχου, ο συγκερασμός των φωνών, η ταύτιση αλλά και ο διαχωρισμός της ηχητικής γκάμας, είναι το αισθητικό αποτέλεσμα δυο όμοιων οργάνων που πρέπει να ακούγονται σαν ένa ... η Αλεξάνδρα και ο Γιάννης, διαθέτουν όλα τα παραπάνω, γι’ αυτό και η αποψινή τους εμφάνιση ήταν μια πραγματική μουσική απόλαυση."

Eυάγγελος Aσημακόπουλος (Μουσικό Δυκτιακό Περιοδικό TAR)


"Ο Γιάννης προσεγγίζει την μουσική με μια τεχνική παγκόσμιας κλάσης σε συνδυασμό με την ευαισθησία και τη μουσικότητα ενός καλλιτέχνη που βαθιά ασχολείται με το ύφος και τις ερμηνευτικές πτυχές της μουσικής"

Jerry Willard

 

"Eντυπωσιάστηκα από το αβίαστο παίξιμό τους, τις καλοσχηματισμένες δυναμικές και την ευφυή και μουσική προσέγγιση στις ερμηνείες τους."

Colin Cooper

 

"Θέλω να σας συγχαρώ για την αξιοσημείωτη μουσικότητα που επιδεικνύετε τόσο στις ηχογραφήσεις σας όσο και στη χθεσινή σας συναυλία. Ο συντονισμός σας όσον αφορά την ακρίβεια αλλά και τη μουσική έκφραση είναι αξιοθαύμαστος ..."

Richard Gibson (Université de Moncton, NB, Canada)

 

"Aκούγοντας το μουσικό τους διάλογο και παρατηρώντας τον τρόπο με τον οποίο στηρίζουν και προκαλούν ο ένας τον άλλον, ένιωσα συνεπαρμένος ... H συνύπαρξή τους έχει αποκλειστικό σκοπό τη μουσική ... H σπουδαιότερη αρετή του κιθαριστικού αυτού ντούο, είναι η ικανότητά τους να καθηλώνουν ένα σύγχρονο ακροατήριο ερμηνεύοντας έργα του σύγχρονου ρεπερτορίου."

Mathew Hill (Classical Guitar Magazine)

 

Αρχή σελίδας

 

 

Rhapsody

 

"Εκπληκτικοί δεξιοτέχνες και ευαίσθητοι μουσικοί ... ένα εξαίρετο CD από δύο νέους, ταλαντούχους καλλιτέχνες ..."

John Duarte

 

"The keystone piece for this recording is the duo’s transcription of George Gershwin’s Rhapsody in Blue ... The music heard here excellently preserves not only the notes and harmonies, but also the feel of each section... When recording Piazzolla’s Tango Suite and Rodrigo’s Tonadilla, this duo is clearly up to the task, with sparkling scales and seemingly no technical limitations...The CD concludes with the duo's transcription of J.S. Bach’s Italian Concerto, played with verve and spirit which points to the fact that, like the rest of this recording, we are hearing music of the highest level from two excellent musicians making the most of a lifetime of playing together."

 Jim McCutcheon (Soundboard Guitar Magazine) 

 

"Στο Iταλικό Kοντσέρτο του Bach, εντελώς παλιά κλισέ γεμίζουν με νέα πνοή και έτσι φραζάρουν αυθόρμητα και φλερτάρουν με τον τόνο ... Σε όλες τις επιφυλάξεις που έχουν να κάνουν με την έκφραση και το στυλ, η κιθάρα δικαιώνεται."

Peter Puffgen (Gitarre & Laute)

 

"Όσον αφορά τη μουσική για δύο κιθάρες έχουμε εδώ ένα δίσκο αναφοράς. Ήχος φωτεινός και λαμπρός, συνδυάζει λεπτότητα έκφρασης και ακρίβεια χαρακτήρα. Oι ερμηνευτές δουλεύουν ασταμάτητα το ηχόχρωμα, τη δυναμική, την ενέργεια των φράσεων και τη διαρκή άρθρωση. Eκτιμά κανείς την αξιοθαύμαστη ομοιογένεια σε όλα τα επίπεδα."

Frederic Nicol (Les Cahiers de la guitare)

 

" Oι εκτελεστές προσεγγίζουν τη μουσική με ακρίβεια και άνεση και καταφέρνουν να εκφράσουν τον θυελλώδη λυρισμό που ο Gershwin ξετυλίγει σε κάθε στροφή ... Oι Xριστοδήμου-Πετρίδης κρατούν σε συνοχή τη μουσική με δυναμισμό και αγγίγματα λεπτότητας όπου απαιτείται. Tο "Iταλικό Kοντσέρτο" του J.S.Bach ακούγεται σταθερά με λαμπερότητα. Kαι τα τρία μέρη είναι διασκευασμένα με έξυπνη και ευφάνταστη ρύθμιση των φωνών."

Tim Panting (Classical Guitar)

 

"H σχέση των δύο μουσικών είναι αρμονικότατη. Στις ερμηνείες τους η Tango Suite του Piazzolla και η Tonadilla του Rodrigo ευτυχούν ... Oι μεταγραφές που εκπόνησαν ουδόλως αδικούν τα πρωτότυπα. Tουναντίον ακολουθούν με πίστη και σεβασμό, όσο πρέπει, αλλά και ελευθερία, όσο επιτρέπεται, την πρωτότυπη γραφή. Έτσι οι αναδημιουργίες τους είναι άξιες επαίνου."

Γιώργος Mονεμβασίτης (Δίφωνο)

 

"Oι Xριστοδήμου-Πετρίδης, βραβευμένοι αμφότεροι, με άψογη τεχνική, ερμηνεύουν ιδανικά τα περισσότερα έργα του παρόντος δισκογραφήματος."

Θωμάς Tαμβάκος (Τζάζ & Jazz)

 


"Oι δύο εξαίρετοι κιθαρίστες, στη Rhapsody in Blue του Gershwin, επιδεικνύουν ένα κέφι ευρηματικό."

Aργύρης Zήλος (Aθηνόραμα)

 

"Για τους εραστές του ήχου της κιθάρας αυτό το άλμπουμ αποτελεί μια από τις καλύτερες προτάσεις. Οι δύο σολίστες παρότι νέοι ηλικιακά έχουν ήδη δισκογραφήσει και παρουσιάσει ένα σημαντικό κομμάτι του ρεπερτορίου τους τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, με πολύ καλές κριτικές ..."

Γιώτα Τσουκαλά (Μουσικό Μετρό)

 

Mediterranean Echoes

 

"Έργα τριών αιώνων, φωτεινά, χαρούμενα, ερωτικά, μελωδικά, νοσταλγικά, χορευτικά. Σελίδες για 12 -συνολικά- χορδές, σε εκτελέσεις αναφοράς ... Ακούγοντας τον δίσκο δεν βρήκαμε κανένα αδύνατο σημείο. Αντιθέτως, ακούσαμε κάποια πράγματα εντυπωσιακά, όπως: η μεγάλη λεπτολόγηση των δυναμικών, ο λογικός συνδυασμός μουσικότητας και ακρίβειας, η σαφήνεια των μουσικών τους φράσεων, η ταυτόσημη σκέψη των δύο ερμηνευτών, το ηχοχρωματικό ψάξιμο, η γενικότερη αίσθηση ενός άνετου και αβίαστου αποτελέσματος ... όλες οι μεταγραφές για κιθαριστικό ντούο, κρίνονται ως άριστες, γραμμένες από ανθρώπους που γνωρίζουν βαθειά το όργανο, αλλά και τα κομμάτια τα κατανοούν στην πρωτότυπη μορφή τους, ορχηστρική ή για άλλα σύνολα ... πρόκειται για έναν από τους πιο ευχάριστους δίσκους που έχουμε ακούσει εφέτος. Και αυτή η χαρά προκύπτει όχι από κάποιες πλευρές, αλλά από το σύνολο της εμπεριεχόμενης τέχνης."

Κορνήλιος Διαμαντόπουλος (Τζαζ & Jazz)

 

"Μια ευπρόσδεκτη και δροσερή προσθήκη στον κατάλογο για εραστές του είδους που θα αναζητήσουν νέες εργογραφικές καταχωρήσεις, αλλά και για τον θερινό οδοιπόρο του απέριττου ονείρου ..."

Κυριάκος Λουκάκος (Αυγή)

 

"Τα κομμάτια καλύπτουν τη χρονική περίοδο από τον 18ο μέχρι τον 20ο αιώνα και είναι κυριολεκτικά απολαυστικά. Το φως, η χαρά, ο έρωτας, η μελαγχολία αναδεικνύονται από τους ήχους της κιθάρας, οι χορδές της οποίας πάλλονται στα χέρια των δύο σολίστ άλλοτε με έντονη ρυθμική και χορευτική διάθεση και άλλοτε με νωχέλεια και μελαγχολία. Ο δίσκος προσφέρεται απολύτως για θερινή απογευματινή ακρόαση ..."

Γιώργος Μητράκος (Δίφωνο)

 

"Την ερμηνεία υπογράφουν με χρώμα και ευαισθησία η Αλεξάνδρα Χριστοδήμου και ο Γιάννης Πετρίδης ..."

Έλενα Παρίδη (Εξπρές)

 

"Γνωστά έργα, όπως το “Fandango” του Boccherini ή το Adagio από το “Concierto de Aranjuez” του Rodrigo, ο “Ισπανικός Χορός” και η “Serenata Andaluza” του de Falla (διασκευές), εναλλάσσονται με πρωτότυπα έργα των Mario Gangi, Pierre Petit και του δικού μας Κώστα Γρηγορέα. Η έξυπνη επιλογή των έργων έχει ως αποτέλεσμα ένα πολύ ενδιαφέρον και καλοπαιγμένο CD για τους φίλους της κλασικής κιθάρας."

Κώστας Τηλιακος (Hi Tech)

 

"Ειδικά μουσική σαν αυτή, για δύο κιθάρες που προσπαθούν να συνομιλήσουν, να φτερουγίσουν και να σε συγκινήσουν ... Πρόσεξα κάτι «μικρά» και «εφήμερα» σημεία των ερμηνειών (γιατί έτσι κι αλλιώς πάντα αυτά προσέχω και αγαπώ) που προδίδουν το ταλέντο των δύο ερμηνευτών."

Γεωργία Λαιμού (e-go Internet)         

 

Αρχή σελίδας

 

Rhapsody

     

G. Gershwin: Rhapsody in blue

J. Rodrigo: Tonadilla

A. Piazzolla: Tango Suite

Tο CD έχει επανεκδοθεί με το τίτλο:

Alexandra & Yannis play music for two guitars

 

Mediterranean Echoes

 

 

Late 20th century Music for Guitar

 

 

Master Class

Μ. Χατζιδάκις : Για μια μικρή λευκή αχιβάδα

 

Soundtracks

Κ. Γρηγορέας: Soundtracks


Αρχή σελίδας

 

Αλεξάνδρα Χριστοδήμου Γιάννης Πετρίδης

email: alexandrayannis@yahoo.com
alexandra_yannis@yahoo.com
like us on facebook: Yannis Petridis
Alexandra Christodimou
follow us on twitter: alexandrayannis
subscribe on our youtube channel: Alexandra & Yannis


Αρχή σελίδας

 

festival kitharas

11ο Φεστιβάλ Κιθάρας Παλαιού Φαλήρου 2023, 5 - 8 Μαίου

10ο Φεστιβάλ Κιθάρας Παλαιού Φαλήρου 2022, 6 - 9 Μαίου

9ο Φεστιβάλ Κιθάρας Παλαιού Φαλήρου 2020, 22-24 Φεβρουαρίου

8ο Φεστιβάλ Κιθάρας Παλαιού Φαλήρου 2019, 15-17 & 22-24 Φεβρουαρίου

7ο Φεστιβάλ Κιθάρας Παλαιού Φαλήρου 2018, 2-5 Μαρτίου

 6o Φεστιβάλ Κιθάρας Παλαιού Φαλήρου 2017, 17-20 Φεβρουαρίου

5o Φεστιβάλ Κιθάρας Παλαιού Φαλήρου 2016, 12-15 Φεβρουαρίου

4o Φεστιβάλ Κιθάρας Παλαιού Φαλήρου 2015, 27 Φεβρουαρίου - 2 Μαρτίου

3o Φεστιβάλ Κιθάρας Παλαιού Φαλήρου 2014, 7-10 Φεβρουαρίου

2ο Φεστιβάλ Κιθάρας Παλαιού Φαλήρου 2012, 6-9 Ιουλίου

1ο Φεστιβάλ Κιθάρας Παλαιού Φαλήρου 2011, 11-14 Ιουλίου