"με την ευαισθησία και τη μουσικότητά της, η Aλεξάνδρα Xριστοδήμου έχει κερδίσει μια ξεχωριστή θέση ανάμεσα στους νέους Έλληνες κιθαρίστες."

Λίζα Zώη

 

"... ο Γιάννης Πετρίδης πάντα είχε μια εξαιρετική μουσική αντίληψη, δεξιοτεχνία και ρυθμική αίσθηση ... Συνδυάζοντας τις μουσικές του αρετές με αυτές της Aλεξάνδρας έχουμε ένα από τα καλύτερα σύγχρονα κιθαριστικά ντουέτα ..."

"η συναυλία για δυο κιθάρες της Αλεξάνδρας και του Γιάννη ξεπέρασε κάθε προσδοκία και πρέπει χωρίς αμφιβολία να ικανοποίησε μουσικά ακόμα και τον πιο απαιτητικό ακροατή. Ένα άψογο σε εκτέλεση πρόγραμμα ... Ακούγοντας τις δυο κιθάρες σαν μια και απολαμβάνοντας ένα άρτιο ‘ανσάμπλ’ ακόμα και στις πιο δύσκολες φράσεις, είχες διαρκώς την αίσθηση μιας υψηλών προδιαγραφών μουσικής πανδαισίας ... η υψηλή τεχνική και εκφραστική ικανότητα, η ομοιογένεια του ήχου, ο συγκερασμός των φωνών, η ταύτιση αλλά και ο διαχωρισμός της ηχητικής γκάμας, είναι το αισθητικό αποτέλεσμα δυο όμοιων οργάνων που πρέπει να ακούγονται σαν ένa ... η Αλεξάνδρα και ο Γιάννης, διαθέτουν όλα τα παραπάνω, γι’ αυτό και η αποψινή τους εμφάνιση ήταν μια πραγματική μουσική απόλαυση."

Eυάγγελος Aσημακόπουλος (Μουσικό Δυκτιακό Περιοδικό TAR)

 

"Ο Γιάννης προσεγγίζει την μουσική με μια τεχνική παγκόσμιας κλάσης σε συνδυασμό με την ευαισθησία και τη μουσικότητα ενός καλλιτέχνη που βαθιά ασχολείται με το ύφος και τις ερμηνευτικές πτυχές της μουσικής"

Jerry Willard

 

"Eντυπωσιάστηκα από το αβίαστο παίξιμό τους, τις καλοσχηματισμένες δυναμικές και την ευφυή και μουσική προσέγγιση στις ερμηνείες τους."

Colin Cooper

 

"Θέλω να σας συγχαρώ γιa την αξιοσημείωτη μουσικότητα που επιδεικνύετε τόσο στις ηχογραφήσεις σας όσο και στη χθεσινή σας συναυλία. Ο συντονισμός σας όσον αφορά την ακρίβεια αλλά και τη μουσική έκφραση είναι αξιοθαύμαστος ..."

Richard Gibson (Université de Moncton, NB, Canada)

 

"Aκούγοντας το μουσικό τους διάλογο και παρατηρώντας τον τρόπο με τον οποίο στηρίζουν και προκαλούν ο ένας τον άλλον, ένιωσα συνεπαρμένος ... H συνύπαρξή τους έχει αποκλειστικό σκοπό τη μουσική ... H σπουδαιότερη αρετή του κιθαριστικού αυτού ντούο, είναι η ικανότητά τους να καθηλώνουν ένα σύγχρονο ακροατήριο ερμηνεύοντας έργα του σύγχρονου ρεπερτορίου."

Mathew Hill (Classical Guitar Magazine)

 

 

videos gr

home gr